Mittia

Beställare och uppdrag

Mittia är ett företag i Ljusdal som arrangerar mässor. Jämna år är det Gård & Skog, ojämna år Skogstransporter. Mönstret är i stort sett samma för båda mässorna det är bara volymerna som skiljer mässorna åt. Båda mässorna har ca 6 000 besökare utspridda på två dagar. BOP och Mittia har samarbetat i många år. Mittia säljer ytorna och BOP tar hand om utställningsområdet från början till slut.

I uppdraget ingår i tjänster som:

  • Ta fram säljhjälpmedel för Mittias säljare som exempelvis en första planskiss som visar hur området skall se ut.
  • I ett löpande arbete jobba med planskissen efter hand Mittia gör avslut och kontrakterar ytor med utställare. Det ska alltid finnas en skarp mässplan som alla inblandade har tillgång till.
  • Sköta all monterservice till de kontrakterade utställarna. Där har vi en webbshop som utställarna kan se vad som finns och vad allt kostar. Utställa-ren lägger sin egna order.
  • Upphandla ett stort antal tält som ska transporteras och monteras upp i Ljusdal.
  • Designa ett partytält som klarar mellan 1000 -1400 personer, scen för artistframträdande, ljussättning, talarljud (showljudet ligger på artisten), cateringkök, hänvisningsskyltar mm mm.
  • Leverera Entréer med fungerande biljett och kassaregister

Strategi och tillämpning

Båda mässorna har ca 150 utställare och BOP har kontakt med dom alla. Vi har jobbat fram ett koncept som vi följer till punkt och pricka.

Vi har redan startat med skisserna på 2019 år mässa. Vi vet när vi ska skicka ut info om webbshopen för monterservice, vi vet när vi ska påminna utställare som inte gjort sina beställningar både första andra och tredje gången.

Vi vet hur lång tid Ljusdals Energi vill ha på sig för att klara leveransen av el, vi vet när räddningstjänsten vill göra sina inspektioner.

Vårt monterservicelager är alltid packat och klart för nya utmaningar. På fyra timmar har vi hela monterservicelagret på en lastbil för flytt till den plats där vi ska arrangera en mässa.

Utfall

Tack vare vår egenframtagna mässplaneringskalender har vi full kontroll på ett jättestort projekt.

Vi förlitar oss helt och hållet på våra rutiner som finns i ett kalendarium som påminner oss om att nu är det dags att göra detta. I projekt Mittia vinner vi inget designpris. I projekt Mittia är det volymer som gäller. Det vi får glädjas åt är att i kundbarometer där Mittia undersöker utställarnas uppfattning om mässan och dess funktioner har vi alltid fått högsta betyg.