Ateljé lyktan

Beställare och uppdrag

Ateljé Lyktan designar och tillverkar belysningsarmaturer.

I deras strategi ligger att företaget ska växa genom att växa internationellt.

Att delta på Möbelmässan/belysningsmässan i Milano var deras första steg i att göra denna internationella satsning.

Så långt hade de kommit när BOP kom in i projektet.  När vi började titta på förutsättningarna som Milanomässan gav oss kändes det inte bra. Det var bara dåliga ytor som var lediga och de ytorna fanns inte där andra belysningsföretag ställde ut. Redan under första mötet kom vi fram till att vi skulle ta Atelje Lyktan till centrala delarna i Milano och i stället för att vara på mässan satsa på att delta i Designweek Milano.

Designweek är ett samarbetsprojekt mellan Milanomässan och Milano som stad där båda parter vill ha många designers på besök under denna vecka.

Strategi och Tillämpning

Vi kontaktade organisationen för Designweek Milano och fick fem stycken adresser som uppfyllde vår kravspec på vilka förutsättningar som behövdes sett till yta.

Vi skapade en arbetsgrupp där arkitekterna Tham och Widegård, Atelje Lyktans marknadsteam och BOP ingick. Tham och Widegård har vid flera tillfällen vunnit flera olika priser så att vi hade dem med oss i projektet borgade för att vi skulle få besökare.

BOP och Atelje Lyktan åkte till Milano för att hitta och bestämma lokal.

Tham och Widegård ritade/designade lokalerna i grova drag. BOP fick den grova planen av dem och formade om deras tankar till en genomförbar

mässlösning. Atelje Lyktan planerade och genomförde inbjudningsaktiviteter.

Utfall

Projektet med Ateljé Lyktan belönades med priset The Golden Square i kategorin Internationella mässor och Event.

Vi väldigt stolta att få återerövra den utmärkelsen då vi vann även 1996.

Att allt blev som det var planerat i utförande och finish såg vi som en prestigesak och självklarhet.

En fullastad trailer lämnar BOP i Hudiksvall för att hålla kostnaderna nere. Utanför Milano samarbetade vi med ett företag där trailern lastade om i mindre paketbilar för transport in i city. Bilarna som tog materialet till vår adress fick inte vara högre än 2,7 meter och skulle lossas mellan 05.00 – 07.00. Det kan låta konstigt om man säger att man är mest stolt över logistiken i ett projekt, men i detta var så fallet. Skulle vi ha missat en byggdag hade det varit en katastrof.

Allt gick enligt plan logistiskt, uppbyggnad och genomförande.

Vi har en toppennöjd kund som vi fortsatt genomföra både internationella som nationella projekt ihop med.